Media

Drachtster Courant 24 juni 2018

Solid Sound Pop Vocals bij SimmerSnein

De Drachtster zanggroep Solid Sound Pop Vocals treedt zondag 1 juli om 14.20 uur op tijdens SimmerSnein.

De groep gaat op verrassende wijze een poging doen om mannen te prikkelen voor het zingen in een koor. Solid Sound Pop Vocals is op zoek naar mannen, die wel willen zingen maar niet durven. Of mannen, die al zingen, maar toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Deze swingende groep is absoluut cool en toegankelijk voor iedere zingende man.

Op 17 september a.s. organiseert Solid Sound Pop Vocals voor alle zingende en niet zingende mannen in Drachten e.o. een GRATIS workshop BARBERSHOP SINGING in De Lawei te Drachten.

Opgeven via solidsoundpopvocals@gmail.com is wel handig, maar niet verplicht.    Aanvang 19.45 uur. Meer info op www.solidsoundpopvocals.nl

De enthousiaste en coole zanggroep Solid Sound Pop Vocals uit Drachten is op zoek naar meer mannelijke leden en zij komen veel van boven genoemde argumenten tegen. Zingen bij Solid Sound Pop Vocals betekent leuk en afwisselend repertoire, ontdekken wat je kunt, verfrissende aanpak, enorm veel plezier, muzikale saamhorigheid, grenzen verleggen en nog veel meer.

Of het waar is of niet; ongeveer 10% van de Nederlandse bevolking zingt in een koor. Dat komt neer op een kleine 1,7 miljoen mensen, zowel amateur als ook professional. Dat is meer, dan dat er voetbalspelers zijn.

Mensen zingen graag, bijvoorbeeld samen in een kroeg, op de markt of in een stadion. En zingen is nog gezond ook voor je conditie en voor je geestelijke gesteldheid. Het is vreemd, dat van die 1,7 miljoen zangers ongeveer slechts 25% man is. Kijk je naar popartiesten dan is deze verhouding juist andersom. Waar ligt dat aan? Welke vooroordelen spelen hierin een rol? Is zingen niet cool genoeg? Is het het idee van “niet” kunnen zingen? Maakt het idee van solozingen onzeker? Of juist het idee van samenzingen? Denken dat het niets voor je is? Iedereen kan in principe zingen.

Drachtster Courant 5 december 2016

Artikel is geplaatst door Fokke Wester op 05-12-2016 – 13:37

DRACHTEN – Vrijdagavond wordt de eerste Drachtster Strúntocht gehouden, een wandeltocht van ongeveer 8 à 9 kilometer dwars door Drachten. De start is om zeven uur op het Raadhuisplein met een feestelijke aftrap.

Met de Drachtster Strúntocht wil de organisatie de inwoners van Drachten en omgeving kennis laten maken met Drachten, de monumentale panden naast moderne architectuur, bedrijven, scholen, sport, cultuur, winkels, verborgen straten en de Drachtstervaart. ,,Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven” aldus voorzitter Annagreet Bos.

Spotlights

Met medewerking van het bedrijfsleven, diverse sportclubs en kunstbeoefenaars uit Drachten en de regio zal Drachten volop in de spotlights komen te staan. Deelnemers krijgen de gelegenheid om binnen te kijken in instellingen en gebouwen waar men normaal niet in de gelegenheid is dit te doen. De organiserende partijen zijn trots op wat Drachten te bieden heeft. ,,Dat willen we aan iedereen laten zien; Drachten wil je meelopen”, benoemd secretaris Douwe Halma.

Op de route treft de deelnemer vermaak aan in de vorm van zang, dans, acts, cultuur en gedichten. Tw verwachten zijn optredens verwachten van Top Secreet, de Four Flutes, Big Band Drachten, Solid Sound Pop Vocals, Shanty Koor De Peije Sjongers, Muziektheater Tinto, Mannenzangvereniging Beetsterzwaag, Michiel Wals en Justus Werle. Op de website www.struntocht.nl en op de Facebookpagina wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht. Ook kunnen de deelnemers rekenen op een sfeervolle ambiance omdat de route op markante wijze zal worden uitgelicht. ,,Het wordt een avond vol beleving.”

Stichting Drachtster Strúntocht bestaat uit een afvaardiging van de vier verschillende serviceclubs: Annagreet Bos (voorzitter en lid Kiwanis), Marjan van der Aart (secretaris en lid Rotary), Douwe Halma (secretaris en lid Juniorkamer) en Peter Bom (penningmeester en lid Lions).


Popkorenfestival 24 juni 2016 in Niekerk


Drachtster Courant 12 juni 2016

Het koor Solid Sound Pop Vocals uit Drachten heeft zich voor het eerst gepresenteerd tijdens een familie- en vrienden concert in de Lawei.Nieuw Drachtster popkoor Solid Sound laat voor het eerst van zich horen

Artikel is geplaatst door Fokke Wester op 12-06-2016 – 21:31

DRACHTEN – Het negen maanden geleden opgerichte Solid Sound Pop Vocals uit Drachten heeft zich afgelopen week voor het eerst gepresenteerd tijdens een familie- en vrienden concert in de Lawei.

Er was veel belangstelling en de tribune/trappen in de Lawei waren goed gevuld met enthousiast publiek. Er was duidelijk hoorbaar en zichtbaar dat er de afgelopen maanden hard is gewerkt. Het repertoire werd tot wel vijf stemmig gezongen, zowel a-capella als onder begeleiding van vaste pianist Hans Visser. Daarnaast was er ook aandacht besteed aan de choreografie, samen met het enthousiasme van de zangers maakte dit het tot een swingend geheel.

Het concert was tevens de generale repetitie voor deelname aan het 59 ste Zang- en Muziek Festival op Schiermonnikoog. Deze eerste zangwedstrijd voor Solid Sound Pop Vocals werd beloond met een zeer positief en opbouwend jury rapport: ,,Mooie koorklank van een enthousiast en energiek popkoor met potentie.”

Het koor staat onder leiding van dirigent Akke Bosma.

 

Drachtster Courant